Powered By Blogger

16 Ekim 2012 Salı

SON ŞANS BREZİLYA


  Yukarıdaki kadro hepimizin bildiği gibi 2002 Dünya Kupasında 3.olan Türk Milli Takım Kadrosu.Ay yıldızlılar büyük bir başarıya ulaşıp bizleri sokaklara dökmüştü.Bu kadro gösterdiği başarıyla tarihe geçen kadro olmasının yanında malesef  Dünya Kupasına katılan son takımımız olma özelliğini taşıyor.Bu turnuvadan sonra hem 2006 hem de 2010 daki kupaları boş geçtik.
   Brezilya 2014 yolunda da çok iyi gittiğimiz söylenemez.Daha eleme grubunun 4. maçında, bu akşam Macaristan la final niteliğinde bir maça çıkacağız.Umarım yaşanmaz ama istemediğimiz bir sonuçta üst üste 3. Dünya Kupasına da katılamama ihtimalimiz çok yüksek.2002 den bu yana 10 yıl geçti, bu arada milli takım kadrosu da doğal olarak değişime uğradı.Aradaki dönemde önemli görevler alan ve şimdi milli takımdan uzak olan Servet Çetin, Gökhan Zan,Tuncay Şanlı gibi isimler Dünya Kupası heyecanı yaşayamadılar.Büyük ihtimalle  bundan sonra yaşamaları da zor görünüyor.Uzun yıllar milli forma altında mücadele eden ve kadro içindeki görevlerini muhafaza eden Volkan Demirel,Hakan Balta,Hamit Altıntop,Emre Belözoğlu gibi tecrübeli isimler için ise 2014 Brezilya son şans gibi görünüyor.Bu isimler arasında bu heyecanı ve gururu yaşayan tek isim Emre.2002 de kadronun  en genci olan emre, bu heyecanı kariyerinin son demlerinde tecrübeli bir isim olarak yaşamak isteyecektir.
   Bu akşamki Macaristan maçı Dünya Kupasına gitmek için belkide en önemli,en kritik sınav.Genç oyuncular ın kariyeri için basamak atlama, tecrübeli isimler için ise son şans bu kupa.Farklı nedenlerle de olsa bu Dünya Kupası herkes için önemli anlamlar taşıyor.Bu önemli maça sakatlıklar nedeniyle başta Abdullah Hoca olmak üzere kimsenin aklında olmayan bir kadroyla çıkacağız.Umarım milli takımımız  zor durumlarda defalarca gösterdiği refleksi gösterir ve Brezilya yolunda umutlarımız devam eder..Şansımız bol olsun. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder