Powered By Blogger

11 Ocak 2013 Cuma

DEVRE ARASI TRANSFER DÖNEMİ


  Transfer bir çok aşaması olan zor bir dönemdir.İlk olarak alınacak oyuncuların mevkileri belirlenir.Bunu normal şartlarda teknik direktörler belirler ama bu ülkemizde özellikle de büyük takımlarda taraftar baskısı ve yönetimin sürece dahil olması ile başka bir boyut kazanır.Diğer aşama gerekli kaynağın yaratılmasıdır.Daha sonra belirlenen oyuncularla ve kulüpleriyle temasa geçilir.Asıl zorluklarda burada başlar oyuncuyu ikna etsen kulüp vermez ya da tam tersi,oyuncunun menajeriydi eşiydi derken iş uzar da uzar.Tüm bu söylediklerimi  devre arası transfer dönemine uyarlarsak çekilen zorlukları üçle çarpmak mümkün.Çünkü kimse bu dönemde iyi oyuncusunu önemli meblağlar verilmediği sürece elinden çıkartmak istemez.
   Bu sene de bakacak olursak yaşananlar geçmiş yılların kopyası.Yöneticilerin transfer kampa yetişecek açıklamaları ama buna bırakın taraftarı kendilerininde inanmadıkları gerçeğini hepimiz biliyoruz.Şimdi de gündem de Galatasaray ın Sneijder ve Fenerbahçe nin Belhanda transferleri var.İkisi de kağıt üstünde çok iyi isimler ama maliyetlerini de göz önünde bulundurmak lazım tabi.Beşiktaş Gökhan Süzen i alarak kendi adına çok doğru bir hamle yaptı Trabzonspor da bir hareket yok sadece kalp rahatsızlığı nedeniyle futbola ara veren Giray Kaçar ın yerine pilot takımları 1461 Trabzon dan Abdullah Karmil i kadroya kattı.Ligimizin diğer şampiyonu olan Bursaspor  ise kadrosunda önemli bir oyuncuyu 4.7 milyon euro gibi kayda değer bir rakama Premier league takımlarından Sunderland e gönderdi Alfred Ndiaye.Ligimizdeki diğer takımlar ise takip etmekte zorlandığımız bir transfer trafiğine girdi özellikle de alt sıralardaki takımlar.
  Fenerbahçe özeline gelecek olursak Başkanın Fb tv de yaptığı 3-4 oyuncu transferi yapacaz açıklaması  beklentileri yükseltse de şu anda elde somut bir gelişme yok.Bilinen hamleler Belhanda ve Mert Nobre.İki oyuncu da ihtiyaç olan mevkilerde  ve bana göre de gayet doğru isimler.Belhanda bizim ihtiyacımız olan yaratıcı oyuncu tanımının tam da karşılığı genç ve potansiyelli olması ayrıca avantajları.Nobre ise bilidiğimiz ve bu forrma altında başarılı olan bir isim.Tek forvet oynadığımız düşünüldüğünde Sow u yedekleyecek önemli bir isim.
  Hazır konusu açılmışken geçmişte yapılan ve faydalı sonuçlar veren devre arası tarnsferlerine göz atmakta fayda var.
                   
     Mert Nobre ,2003-2004 devre arasında katıldı Fenerbahçe ye.Oynadığı 2 buçuk sezonda 107 maça çıktı 55 gole imza attı.Geldiği sezon dahil 2 şampiyonluk yaşadı çubukluyla.Yıne bir devre arası eski evine dönmesi söz konusu.

Fabian Ernst,2008-2009 sezonu devre arasında Schalke 04 den geldi.O sene kazanılan  çifte kupa da çok büyük pay sahibi oldu.3 buçuk sene Beşiktaş da oynadıktan sonra sene başında Kasımpaşa ya transfer oldu.

Yusuf Şimşek,2008-2009 sezonunun devre arasında Ernst le birlikte gelen veteran futbolcu şampiyonlukta en büyük ve beklenmeyen katkıyı yapan oyuncuydu.Beklenmeyen derken Mustafa Denizli nin hakkını teslim etmek lazım tüm tepkilere göğüs gerdi ve sonunda haklı çıktı.(Sergen Yalçının söyledikleri dün gibi aklımda)Şimdi ise Rizespor da M.Denizli nin yardımcılığını yapıyor.

Necati Ateş,daha geçen sezon yaşanan çok taze bir örnek.2.Galatasaray seferine devre arasında çıkan tecrübeli golcü 15 maçta attığı 8 golle yaşanılan şampiyonlukta pay sahibi olmayı başardı.Şimdi ise Eskişehir de gollerine devam ediyor.
  Devre arasında gelip de takımlarıyla şampiyonluk yaşayan önemli örnekleri paylaştık.Hepsinin ortak noktası ise büyük beklentiyle gelmeyip büyük işler yapmalarıydı.Bu transfer sezonunda gelen oyunculardan sezon sonunda bu denli etki yapanlar olacak mı (özellikle düşük profilli hamlelere dikkat etmek lazım)yaşayıp göreceğiz. . .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder