Powered By Blogger

10 Ekim 2012 Çarşamba

İSTİKRAR

          Rasim  Kara, teknik direktörlüğe 1988-89 sezonunda 2. Lig ekiplerinden Uzunköprüspor'da görev yaparak başladı. Ancak bu ilk denemesinde başarısız oldu ve Uzunköprüspor, 34 maçta 19 puan toplayarak 3. Lig'e düştü.
Antalyaspor'da görev yaptıktan sonra, önce Sepp Piontek'in sonra da Fatih Terim'in yardımcılığını üstlendi. Bu dönemde milli takımın yükselişinde rol oynayan teknik adamlardan biri oldu ve Türk Milll Takımı Euro 96'ya katılma hakkını kazanarak tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası finaline katılma hakkını elde etti. 1996-1997 sezonunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün teknik direktörü oldu.
Siyah-Beyazlı takım onu çalıştırdığı dönemde şampiyonluğu son haftaya kadar kovalamış, lig tarihinin en yüksek gol sayısına ulaşmış ve Avrupa Kupaları'nda ki en başarılı sezonlarından birini yaşamıştır. 1996-1997 sezonunda Beşiktaş, UEFA Kupası'nda (Şimdiki adı ile UEFA Avrupa Ligi) Kara yönetiminde son 16'ya kalmıştır. Buna rağmen Beşiktaş'tan anlamsız bir şekilde ayrılmak zorunda bırakılmıştır.
         Sonra Beşiktaşımız 2003 ve 2009 sezonunda olmak üzere sadece 2(iki)kere şampiyon olmuştur...
          Şenol Güneş 2  futbol hayatındaki başarısını teknik direktörlük kariyerinde de sürdürmüştür. Özellikle Trabzonspor'un başında bulunduğu yıllar içerisinde lig sıralamasında uzun yıllardan sonra Trabzonsporu 2.likle tanıştırmıştır. A Millilerin başında bulunduğu yıllar içerisinde inanılmaz başarılar gösteren Şenol Güneş, 2002 Dünya Kupasında 3.yaparak Türk Milli Takımının aldığı en büyük başarıya imza atmıştır. Bu başarıyla UEFA tarafından 2002 senesinin en iyi teknik direktörü seçildi
          TS 95-96 sezonunda şampiyonluğu son anda kaybetti sonraki sezon ise TS yönetimi görevine son verdi.
          Sonra Trabzonspor'un kaç şampiyonluğu var 0(sıfır)...

        Fatih Terim 96-97 sezonunda göreve başladı ligde işler iyi başlamadı ama sezon ortasına toparlanan takım 4 sezon ligi sürklase etti ve sonuç...

1 yorum:

  1. Rasim Kara hakkında yorum yapılırken şu unutulmamalı, bahsedilen dönemde, yani 96-97 sezonunda, Beşiktaş 'ın kadrosu dönemin açık ara en iyi kadrosuydu. Sergen, Mehmet, Alpay, Mrmiç, Ertuğrul, Oktay, Yankov, Amokachi gibi oyunculara sahip olmasına karşın, şampiyon olamamış, ayrıca, Alpay ve Sergen 'le sürekli olarak problemler yaşamış, o kadar iyi kadroya rağmen bahsettiğiniz istikrarlı görüntüyü çizememişti. Özellikle Kocaelispor 'a karşı kaybedilen 5-3 'lük maçtan sonra, tribünlerin büyük tepkisi oluşmuş, dönemin tek başarısı, 2. olarak Şampiyonlar Ligi 'ne katılma hakkı kazanılması olmuştur. Zira aynı Rasim Kara, ondan sonra Bursaspor başta olmak üzere birçok takım çalıştırmış, ancak başarılı olmamıştır.

    YanıtlaSil