Powered By Blogger

14 Ekim 2012 Pazar

AH BE ÇOCUK


   Bugün Ntvspor ekranlarında tam bir tenis ziyafeti vardı.Şanghay Masters Finalinde karşılaşan Novak Djokovic ve Andy Murray 3 saat 20 dakika boyunca seyircileri ekrana kilitlediler.7 servisin kırıldığı ilk seti Murray 7-5 kazandı.2. set ise müthiş bir heyecana sahne oldu Djokovic geriden gelip 5 şampiyonluk sayısını çevirdiği seti Tie Break sonucu 13-11 kazandı.Maçın final setinde bir nevi beklenen oldu.Mental ve fiziksel düşüş yaşayan Murray karşısında Djokovıc rahat bir oyunla seti 6-3 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.
   Ben burada alışılmışın dışında kazanan değilde kaybeden tarafa değinmek istiyorum.Erkek tenisinde 4 büyüklerden bahsedilir.Bunlar. Roger Federer,Rafael Nadal,Novak Djokovic,Ady Murray. bu seneye kadar bu 4 lü arasında tek Grand Slam kazanamayan ve en zayıf halka olarak görülen isim Murray di .Birçok otoritede  mental eksikliklerinden bahsederek onun Grand slam kazanamadan kariyerini noktalayacağını düşünüyordu.Tüm bu düşüncelerin aksine bu sezona iyi bir başlangıç yaptı İskoç tenisçi.İlk önce Wimbledon da final oynadı.Finalde Ekselansları Federer e kaybetti ama ilk defa büyük bir turnuva kazanabileceğinin sinyallerini verdi.Daha sonra Londra Olimpiyat oyunlarında finalde yine Federer e rakip oldu.Kariyerinin belkide tek eksiği Olimpiyat altını olan Federer e şans tanımadı ve bu sefer kazanan tarafta oldu.Ve nihayet Amerika Açıkta muradına erdi.Djolovic i gecerek ilk Grand Slamini kazanmış oldu.
   Koyu bir Nadal sempatizanı olarak benim düşüncem, Murray nin hem Nadal hem de Djokovic den yenetekli olduğu yönünde.Fakat mental olarak ikisininde çok gerisinde.Bireysel sporlarda özellikle de teniste zihinsel güç, bazen yetenekten de taktikten de daha önemli hale gelebiliyor.Eğer 1 numara olmak istiyorsanız mental gücünüz en yukarda olmalı.Bugün gördüğüm Murray ise sanki tekrar eski haline dönmüş,çok çabuk demorilize olmuş bir haldeydi.Umarım bu yönünü de artık tamamlar ve bize harika bir tenisçi izlettirir.Tabi mümkünse annesi maçlarına gelmesin.İzlerken ben bile geriliyorum. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder