Powered By Blogger

11 Ekim 2012 Perşembe

B U C A FORZA BUCA

      İzmir futbolu dendiğinde akla gelen takımlar bellidir;Altay,Karşıyaka,Göztepe hatta İzmirspor ve Altınordu.Bucaspor bu takımların arkasından gelir gerek taraftar yapısı olarak gerekse tarihi bakımından.O yüzden 4 5 sene önce İzmir in yıllar süren Süper Lig hasretine kim son verir diye sorsanız en arka sıralarda yer bulurdu kendıne kentin sarı lacivertli ekibi.Ama başta kendi sempatizanlarını ve özellikle de yöneticilerini  şaşırtarak 2009 2010 sezonu sonunda Süper Lige yol aldı Bucaspor.
     Benim İzmirle ve dolasıyla da Bucasporla ilişkim 2006 yılında üniversite için Buca'ya gelmemle başladı.İlk gittiğimde bana sempatik gelen takım açıkçası Karşıyaka' ydı.Daha sonra ise ise hem renklerinden dolayı hem de oturduğum ilçenin takımı olması nedeniyle Bucaspor beni cezbeden takım oldu.İlk yıllarımda çok fazla da takip edemedim açıkçası Buca Stadı evimin 100 metre yakınında olmasına rağmen.O zamanlar 2.lig B Kategorisindeydi takım ve ben sadece internetten maç sonuçlarına bakarak takip ediyordum.Takımdan tanıdığım 3 futbolcu vardı; Ümit Milli Takımın golcüsü Mehmet Batdal,eski Ankaragücü Kaptanı emektar Yılmaz Özlem ve genç kanat oyuncusu Ozan İpek.Bucaspor un halı saha tesislerinde top oynadığımız için duvarlara asılan altyapı takımlarının başarı posterınlerınden  dolayı altyapı başarılarından haberdardık.
     2008 2009 sezonunun devre arasında golcüsü Mehmet Batdal' ı Altay a kiralayan Bucaspor Ozan İpek i de Bursaspor a göndermesine rağmen sezon sonunda mutlu sona ulaştı.Bank Asya 1. Lig deki ilk sezona takımı şampiyon yapan Kemal Kılıçla ligde tutunma amacıyla başlandı.Devre arasına kadar herşey beklenenin üstünde gitmişti fakat yaşanılan maddi problemler teknik direktör Kemal Kılıç ve belkide takımın en önemli oyuncularından olan Ramazan ve Kenan ın takımdan ayrılmasına sebep oldu.Daha sonra takımın başına geçen Özcan Kızıltan ın yönetiminde müthiş performans sergileyen Bucaspor  Karabükspor un ardından 2. olarak İzmir in yıllar süren Süper Lig hasretine son verdi.
     Tabiri caizse peri masalı da burda sona erdi.O noktaya gelene kadar yapılan bütün olumlu işler unutuldu ve üst üste birçok hataya imza atıldı.Takımı Süper Lige çıkaran Özcan Hoca gönderilerek yerine Bülent Uygun getirildi.Takımı o noktaya getiren oyuncular bi kenara bırakılarak 20 ye yakın futbolcu transfer edidi.Yeni stad yapıldığından ilk yarıdaki maçlar tribünle saha arasında adeta bi uçurum olan Atatürk stadında  oynandı.Orta da ne takım kimyası ne de takımıyla bütünleşmiş taraftar topluluğu kalmadığından istenilen sonuçlar alınamadı.Tabi bu arada ligin 7. haftasında 20 transfer yaptığı ve uzun vadeli planlardan bahsettiği Bucaspor u terk edip Eskişehirspor un başına geçen Asker Bülent i de unutmamak lazım.İkinci yarı takım maçlarını Buca Arena da oynadı ve kritik maçlar da kazanıldı ama iş işten geçmişti bir kere.Samet Aybaba ve ardından Sait Karafırtınalar la tamamlanan sezon sonunda rüya sona erdi ve Bucaspor küme düştü.
     Küme düşmenin yanında takım büyük bir borç yükünün altına da girmiş oldu.Belki zorunluluktan belki de akılların başa gelmesinden mi bilinmez Bucaspor yıllarca altyapılarında görev yapan Sait hocayla devam edip tekrar gençlere yöneldi.Birçok genç oyuncuya fırsat verilen sezon orta sıralarda tamamlansada kulüp bu tercihin meyvesini transfer döneminde aldı.Salih Uçan Fenerbahçe ye, Emre Güral Trabzonspor a , Kamil Ahmet Çörekçi Kayserispor a, Abdülkadir Özgen Sivasspor a satılarak hatırı sayılır bir para kasaya girdi.Bu sezon da aynı yöntemle genç ağırlıklı bi kadroyla yola devam ediliyor. Kadroda kaleci Ömer Kahveci, Civar Çetin ve Fenerbahçe den kiralık  Okan Alkan gibi önemli potansiyelleri bulunduruyorlar.
    Sahip olduğu altyapı sistemi (her ne kadar son zamanlarda sorunlar olsa da ) kendine ait stadı ve taraftar potansiyeli ile İzmir de uzun vadeli başarıya ve Süper Lige en büyük aday Bucaspordur.Tabi aynı vahim hataları tekrarlamamak kaydıyla. . ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder