Powered By Blogger

11 Ekim 2012 Perşembe

EUROLEAGUE BAŞLIYOR

         Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonu bu akşam start alıyor.Ülkemiz bu yıl bu arenada 3 takımla temsil edilecek Anadolu Efes, Beşiktaş,Fenerbahçe Ülker.Bu sene Euroleague de bazı değişiklikler yapıldı bunlardan bana göre en önemlisi maç günleri ile ilgili olanıydı,bundan sonra maçlar perşembe ve cuma günleri oynanacak.Bundaki amaç Avrupa da cuma günleri spor takviminin boş olması ve bu sayede basketbol izleyicisini arttırma isteği, bence de gayet hoş bir uygulama.Top 16 sonrası uygulanmak üzere bir takım yenilikler de getirildi onlara da zamanı geldiğinde değiniriz.
        Benim asıl değinmek  istediğim şey ise bir Fenerbahçe taraftarı ve hasbelkader bir basketbol izleyicisi olarak sezon öncesi duyduğum heyecan.Özellikle Tanjevic dönemiyle alakalı olarak takıma duyduğum aidiyet ve heyecan kaybolmuştu.Bu sezon ise bambaşka hayaller ve beklentilerle giriyoruz yeni sezona. İlk olarak  NBA atmosferi düşünülerek yapılmış harika bir salonumuz, takımın başında yıllardır Montepaschi Sieana ya oynattığı basketbollla takdir toplayan bir koç ve direksiyonunda  Avrupanın en iyi 3 oyun kurucusundan biri olarak gösterilen Bo Mccaleb gibi bir oyuncumuz var.Diğer transferlere de tek tek bakıldığında çok üst düzey isimler özellikle de geçen senelerdeki yabancılara bakılınca bu senekiler çok başka duruyor.Mike Batiste,David Andersen ,Romain Sato,Jr Bremer yerli olarak da İlkan Karaman ve Barış Ermiş.
      F 4 hayallerinin ilk defa gerçekçi bi şekide dile getirildiği sezon içerde son Eurocup şampiyonu Khimki ile başlıyor.Sakatlıklardan uzak bolca zaferin yaşandığı bir yıl olması dileğiyle. . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder