Powered By Blogger

9 Kasım 2012 Cuma

ARTIK UÇMA VAKTİ


  Dünkü Limasol maçından 2 güzel kare.Maçtaki gollerin sahibi Kuyt ve Sow gol sevinçleri sırasında havalara uçuyorlar.Umarım sezonun bundan sonraki döneminde hem onların hem de bizim ayaklarımız yerden kesilir mutluluktan.Dün akşamki maçla ilgili olarak çok pozitif düşünceler içindeyim.Maçın belli bölümlerinde ortaya koyduğumuz akışkan ve göze hoş gelen futbol beni çok mutlu etti.Bunun en büyük sebeplerinden birinin de Meireles in sahadaki varlığı olduğunu düşünüyorum .Portekizlinin varlığı bile takımı bir kademe üste taşımaya yetiyor.Bizim Raul, yanında ki arkadaşlarını bir kademe üste taşıyan tipte bir oyuncu.Kenarda ki hocası,tribünde ki taraftar ve en önemlisi yan yana oynadığı arkadaşları ona çok güveniyor.Onunla birlikte takım daha güvenli ve akıcı futbol oynuyor sanki.Mehmet Topal ,Christian ve Meeireles 3 lüsü uzun süre yan yana oynama fırsatı bulursa efsane bir orta saha oluşturacaklarına inanıyorum.
  Takımdaki herkes görevini yaptı dün akşam ama biri vardı ki o çok farklıydı.Tabi ki müzmin! sakat Sow dan bahsediyorum.Eski doktorumuz Karanlık da bundan sonra ortaya koyduğu iş ahlaksızlığı ile bir daha iş bulmasın mümkünse.Neyse biz golcümüze dönelim.Moussa Sow Fenerbahçe taraftarının yıllardır hasretini çektiği forvetin tam karşılığı aslında, güçlü,pres gücü yüksek ve bitiriciliği üst düzeyde. Attığı jeneriklik goller ise cabası.Ama benim ondan bir isteğim daha var o da 1 maçta 2 gol ve üzeri atması, bu gidişle onu da en kısa zamanda yapacaktır.Diziliş olarak sağ tarafta görev yapsa da Sow un forvetteki partneri uçan Hollandalı Dirk Kuyt. Geldiği günden bu yana çok verimli oynadığını söylemek gerek.Bu kariyerde bir oyuncunun saha içinde gösterdiği mücadele ortaya koyduğu hırs hem Fenerbahçe hem de Türk Futbolu açısından çok değerli.Gösterdiği liderlik ve Türkçe öğrenme konusunda arkadaşlarına yaptığı öncülükse takdire şayan.Böyle yabancılara kapımız her zaman açık.Başımızın üstünde yerleri var.
  Bu ikili başta olmak üzere takımdan beklediğimiz,bu maçta emarelerini gördüğümüz futbolu sergilemeleri.Bu takımın bunu yapacak gücü olduğunu düşünüyorum.Hem takımın daha iyi düzeye gelmesi hem de camia içindeki sukunetin  sağlanması için seri galibiyetler şart.Böylelikle genç oyuncuların takıma monte edilmesi dahil Aykut Hocanın yapacağı hamleler için  eli güçlenmiş olacaktır.Önümüzde içeride Ordu ve deplasmanda Eskişehir maçları var.Eğer bu iki maçtan istediğimiz sonuçları alırsak Avrupa da yaşanan parlak tabloyu lig de de görme imkanı buluruz.Yolumuzda, bahtımızda açık olsun . . .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder