Powered By Blogger

25 Aralık 2012 Salı

İlk Yarı Değerlendirmesi

                 Sezona herkesin bildiği üzere birçok sıkıntı ve bitmemiş problemlerle girdik.Yönetimin,Hocamızın geride kalan Takımın kredisi azdı.Sezonun ilk maçı ise belalı Belediye maçıydı ve beklenen oldu beraberlikle ayrıldık.Gs maçında Takımımız sezonun geride kalanında ne yapacağına dair sinyaller verdi ama emek hırsızlığı ile puanlarımız gitti,umarım Arena'da haklı liderliğimize ulaşacağız.Sonrasında iki galibiyet ve yeşeren umutlar.Peşinde 3 mağlubiyet ve azalan kredi,takıma takviye lazım diyenler,Q7 affedilmeli diyenler,Samed ile olmaz diyenler ve Trabzon maçında ki bu sahne Takım olma yolunda ki büyük adım.
Sonrasında atılan 25 gol rakiplere verilen korku ve kazanılan 21 puan gelen Şerefli 2.lik.Takım için 2.yarıdan çok umutluyuz bir çok psikolojik eşiği geçtik.Reis olmadan kazandık,deplasmanda geriye düşünce kazandık 3 yediğimiz maçta 5 attık takım olduk bu da kapak resmi oldu.
İlk yarıyı isim isim değerlendirmek gerekirse;
Teknik Ekip:Oyuncularımız fiziksel kalitesi,özgüveni ve birçoğunun en iyi dönemlerini geçirmesi yükselen kaleci performansı son maçta gelen Ersan'ı üzen ama doğru hamle ile oyuna da müdahale etmeleri ve bu zor dönemde göreve gelmeleri sebebiyle kocaman bir alkışı hak ettiler.TEBRİKLER Samed HOCAM,Recep ÇETİN,Ulvi GÜVENEROĞLU,Mehmet TEZCAN,Ersin AKA,Eren ŞAFAK,Selçuk ERDOĞAN ve diğer gönüldaşlarımız.
Mcgregor:Sezon başında niye alındı diye düşünsek de son dönemdeki performansıyla takdir topladı.Sezon başlangıcı, yükselen performansı bana Runje'yi hatırlattı.Umarım bu performansı devam eder.Bana göre en büyük artısı topu oyuna sokmada ki becerisi.Cenk'in bu sabrı ve tekniği öğrenmesi lazım.15 Lig maçı 21 gol yedi ve 3 maçta kalesini gole kapattı.
Cenk GÖNEN:İskoç kalecinin transferi moralini bozsa da Beşiktaş gibi takımların en az2 iyi kalecisi lması lazım.En son Antalya kupa maçında oynadı ama yediği goller maçın içinde olmadığının ispatı.Kendini toparlaması herkes için iyi olanı.2 Lig maçı 4 gol yedi.
Kaptan:Kah orta sahada kah stoper mevkiinde enerjisiyle takıma çok şey kattı.Takım olduysak bunda payı büyük.Umarım bu performansı devamlı olur.16 Lig maçı 1 gol 1 asist 1ruh.
Sivok:Kaldıydı gittiydi derken sözleşmesini uzattı Sivok.Yıllardır değişmez olarak orada oynuyor bana göre büyük istikrar,takımın havasına katkı sağlayan isimlerden bu forma altına jübile yapmasını istediklerimizden.16 Lig maçı 3 gol 1 asist.
Escude:Birazda Sivok giderse diye alınan tecrübeli isim 3 lig maçında oynadı ama beklentileri karşılamadı.Büyük ihtimalle devre arasında gidecek diyorlar.Biz onu Burak'a yaptığı penaltı? ile hatırlayacağız.
Ersan:Sezona feda diyerek başlayan isimlerden.Her ne kadar sakatlık öncesi formuna ulaşamasa da çok daha iyisini yapabileceğini biliyoruz.Formayı aldı ve son maça kadar vermedi.9 Lig maçı oynadı.
Emre:Sezona kadro dışı kalarak başladı.Antalya kampında takıma dahil oldu defansif yönü ağır hücum yönü zayıf hir görüntü çizdi.Takımda kalması gerektiğini düşünenlerdenim.1 Lig maçında oynadı.
U.Boral:Cm 03/04 oynayanlar bilir Uğur orada FLC yazardı ama şimdi sol bek mevkiinde devam ediyor oluyor mu aslında olmuyor.Ama feda senesi gözler İsmail'i arasa da seneye inşallah CL'de bize faydası dokunacaktır diye düşünüyorum.17 Lig maçında oynadı 1gol ve 1 asist.
Hilbert:Hastasıyız Roberto.Kesin bir şekilde ligin en iyi sağbeki performansında büyük dalgalanmalar olmuyor  o varken daha güvenli oluyoruz.Benim görüşüm kaleci ile karşı karşıya kalınca en iyi vuruşu Hilbert yapıyor.Umarım bizde uzun yıllar kalır hırsı,azmi gençlere örnek olmalı.16 lig maçı 2 gol ve 1 asist.
Necip UYSAL:Geleceğin kaptanı.Bu sene üzerine çok koydu.Topla dripling,pas kalitesi,fizik kalitesi her geçen gün üzerine koyuyor umarım bizim Zannetti'miz olur.Bana göre şut çekebilme eksikliği var buna biraz çalışırsa uzun yıllar hem Milli takım hem biz o mevkiye bir alternatif aramayız.15 Lig maçı 1 gol 1 asist.
Reis:Takımın yıldızı sezon başında gitmek istese de varlığı takıma level atlatıyor.Sözleşmesi de uzatılırsa rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam eder.Yokluğunda duran toplarımız etkisizleşti.13 Lig maçı 5 gol 7 asist
Veli:Sezona iyi başladı gördüğü kart kendisine yakışmadı.Yokluğuna Ozzy'i kazandık.Dönüşte toparlanmak da sıkıntı yaşadı.Son maçta Xavi vari oynadı.FEDA diyerek gönlümüzde taht kurdu.16 Lig maçı 5 asist.
Oğuzhan:Ozzy sezon başında fazla şans bulamasa da Veli'nin yerine takıma monte oldu ve gönüllerde taht kurdu.Top gelmeden ne yapacağına karar veriyor.Kart konusunda sıkıntısı var aşması lazım.13 Lig maçı 2 gol 3 asist.
Hasan TÜRK:İlk maçta 11 başlayarak hepimizi şaşırttı.Kaliteli bir oyuncu fizik kalitesini artırması şart.Kiralık gidip oynarsa daha kuvvetli döner veya çok çalışıp kalmak için birşeyleri ispat etmesi gerekir.7Lig maçı 125 dakika.
Mehmet AKGÜN:FEDA transferi.45 Dakika oynadı 1 asist yaptı.
Erkan KAŞ:Beşiktaş'ın çocuklarından topla yetenekli çizgiye inmeyi seviyor.6 Lig maçı 78 dakika.
MUHAMMED:Beşiktaş'ın geleceklerinden.Sezon başı sakatlıkla uğraştı son maçta oynadı ve daha fazla süre almasını bekliyoruz farklı bir yetenek.1 Lig maçı 1 dakika.
Olcay ŞAHAN:Kesinlikle çok faydalı oynuyor.Topsuz oyunu çok iyi.Yetenek sınırlı olsa da bu açığını çok iyi kapatıyor.Tamam trivela yapamaz ama 17 maç oynadı(ne simao ne de q7 bu kadar oynayamadı)5gol 2 asist.
Kadir ARİ:Geleceğin yıldız adaylarından 1Lig maçı 5 dakika süre aldı.                                                  Filip HOLOSKO:Devrenin yıldızı.Sezon başı kampına katılamamasına rağmen kendine iyi baktığı kesin.Tek skıntım son maçlarda bencillik hisseder gibi oldum umarum hüsnü kuruntum olarak kalır.Hocasının güvenini boşa çıkarmadı.Feda dedi performans arttı.16 Lig maçında oynadı.8 gol 4 asist.Nazar değmez inşallah.
HUGO:Sezon başı gitmek istedi ama olmadı.Sanırım o da performansını artırıp gidebileceğini anladı.Geçen sene ki kırılganlığı gitti artık o da savaşıyor.Hakemler ona yapılanlara daha dikkat etseler çok penaltı ve serbest vuruş kazanırız.15 Lig maçı 9 gol 6 asist.
PEKTEMEK:Sezon başında bu sezon onun sezonu olur diyordum ama maalesef şanssız bir sakatlık yaşadı.2.devre de ondan faydalanmamız zor tekrar aynı şeyi yaşamasın da varsın sene 2013/2014 'e yetişsin.
2 Lig maçı 114 dakika.
Mehmet AKYÜZ:Devre arasında gideceği söyleniyor.Beklentileri karşılayamadı.4 maç 75 dakika.
Batuhan KARADENİZ:Sezon başında transfer haberi beni şaşırtmıştı.Almeida'yı yedeklemek için alındı.Son maçta 3-1 öndeyken 70 metre adam kovalaması beni umutlandırdı.Bu kalıpta bu yetenekte ki bir oyuncudan çok şey bekliyoruz.Faydalı olursa bonservisi alınır diye tahmin ediyorum.11 maç 260 dakika 2 asist.
Burak KAPLAN,Tanju KAYHAN,Rıdvan ŞİMŞEK de umarım kazanılır eksik olan yerlere takviye olurlar.
2013 UMUT'umuz:İçimizde ki gizli hedefin Şampiyonluk olduğunu düşünüyorum.En kötü ihtimal rakipler bu haldeyken CL vizesi alırız diye düşünüyorum.Allah gönlümüze göre versin.Bize tekrar BEŞİKTAŞLI'LIĞI hatırlattıkları için çok teşekkürler beyler. 

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder