Powered By Blogger

16 Mart 2013 Cumartesi

Şampiyonlar Ligi 2.Tur Sonrası

Şampiyonlar Liginde 2. tur maçları sona erdi.Kendimize göre bir değerlendirme yapalım.
Juventus 2-0 Celtic:Zaten Juve ilk maçta bitirmişti.Maça damga vuran ise rakip taraftarlar arasında yapılan atkı değişimi oldu.Juve uzun bir aradan sonra en önemli arenada çeyrek final oynamaya hak kazandı.
PSG 1-1 Valencia:Zor da olsa turu Psg geçti.Valencia ekonomik olarak düzlüğe çıktı ama futbolcu kalitesi açısından bir adım geriye düştü.Yine de son ana kadar kovaladılar.Psg olmak zor ama keşke Valencia kadar olabilsek.
Dortmund 3-0 Shakhtar:İki iyi taktisyen.Biri yılların kurdu.Diğeri yeni neslin en başarılı bir iki temsilcisinden biri.İkisi de iyi kadro mühendisi.Biri geldi tadı damağımızda kaldı.Genç olan ise oynattığı futbolla Avrupa'nın devlerini dize getirdi.Genç olan Kloop ilk maçta aldığı avantajlı skorla 2,maçı kazandı ve adını çeyrek finale resmi olarak kaydetti.Ama bana göre Dortmund finale kadar rahat gider.Bu güzel insanlar bunu hakediyorlar.
Manu 1-2 Real:İlk maçın sonunda avantajlı olan taraf Manu idi.İlk yarı Ramos Sir'e hediyesini de vermişti.Sonra Nani'nin gereksiz hareketi ile 10 kişi kaln Manu ve buna hemen hamle yapan adam Special One.Ve tur Madrid'e gitti.Mou hakikaten büyük hoca.Bu kibiri bu kendine güveni takdir ediyorum.Herkes kırmızı karta takıldı ama herkesin tartıştığı bir kartta kırmızı çıkardı diye eleştirmek insafsızlık ki ban göre net kırmızı.
Malaga 2-0 Porto:İlk yarı kusursuz bir futbol,tek kale bir oyun ,şapkadan çıkan bir tavşan ve sonunda gelen 2-0 lık Malaga galibiyeti.Pellegrini de kesin bir numara var.Adam başaltı takımların hepsinde Avrupa'da başarılı oluyor,takdir etmemek imkansız.Elenene yazık oldu valla.
Bayern 0-2 Arsenal:Arsenal ve Wenger yine bir peri masalının kıyısından döndü.Bayern sanırım işi biraz hafife aldı.Ama Arsenal'inde kalitesi fişi çekmeye yetmedi.Bu mağlubiyet Bayern'i kendine getirir diye düşünüyorum.Wenger için yine Avrupa macerası kısa sürdü.Artık para harcama zamanı geldi sanırım.
Barcelona 4-0 Milan:Büyük çoğunluk gibi bende ilk maçta alınan skorun Milan'a yeteceğini düşünürken uzun bir aradan sonra vites yükselten Barca Fanatik manşetiyle Barcaladı.Kadro kalitesi bu maçta kendini farkettirdi.Tabi Niang'ın dönen topu içeri girse farklı konuşabilirdik ama son 8 takımın seviyesi için Barca'nın çıkması daha iyi oldu.
Schalke 2-3 Galatasaray:Maçtan önce ben Schalke'yi avantajlı görüyordum.Maça da öyle başladılar,golü de buldular.Ama Hamit sezonun intikamını alırcasına bir gol attı ve işler değişti.Schalke'nin de tecrübesizliği 2. gole mal oldu.Ama 2. yarı herşey değişti ve bir anda maç tek kaleye döndü.Bu baskı golü getirdi ama Terim doğru bir hamleyle Amarabat'ı oyuna aldı ve Schalke baskısı azaldı.Bir parantez de Draxler'a;adam ne top oynadı be.Bizim gençler oturarak pişerken bu arkasına rakip savunmaları takarak ısınıyor.Sonuçta Galatasaray çeyrek finalde ve bu büyük bir başarı tebrik etmek lazım ama sadece tebrik.
Eşleşmeler ise başka bir yazı konusu belki az sonra.
                                                                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder